Informatie over Heeg

voor watersportliefhebbers

Heeg, meer dan alleen maar watersport

Het is een klein knus dorpje aan één van de grootste binnenmeren van Europa, het Heegermeer. Het is dan ook een echt watersportdorp, het dorp heeft verschillende jachthavens, -werven en verhuurbedrijven. Verschillende bedrijven beschikken over een grote diversiteit aan rond- en platbodemjachten, motorbootjes, open en kajuitzeilboten, sloepen, kano’s e.d. Maar er zijn ook leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes en terrasjes aan het water. Voor een ieder is er iets te doen in Heeg, zo kan men niet alleen varen, maar ook zeilen, kanoën, wandelen, fietsen en toeren met de auto. Heeg staat bekend om rust, ruimte, actie en ontspanning.

Vanuit Heeg is de derde stad van Friesland, Sneek, maar 10 kilometer. Ook liggen er nog vele rustieke dorpjes in de buurt die bekend zijn van de Elfstedentocht, zoals Ijlst, Sloten, Hindeloopen, Stavoren, Workum en Bolsward. Deze dorpjes zijn dan ook zeker een bezoekje waard.

Historie
Om te genieten van de eeuwenoude pandjes en de prachtige geveltjes kunt u het beste door de Harinxmastrjitte lopen. Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar vanaf 1731 tot in de dertiger jaren voerden palingaken af en aan naar Londen. Vlakbij de Tower Bridge hadden de Friese palingschepen een eeuwenoud privilege. De palingaken waren ongeveer 18,5 meter lang en er zat een ruim die tussen de 15.000 en de 20.000 pond paling kon bevatten.

Goedkoop overnachten & varen AANBIEDINGEN

Overnachten en zeilen in Heeg

2 dagen zeilen in een polyvalk en 1 nacht overnachten bij Stayokay Heeg inclusief ontbijt

€ 165,00

Leren zeilen en een té gekke vakantie beleven?

Kom dan naar onze gezellige zeilschool It Beaken! Meer info

V.a. € 240,-
Het weer in heeg
The location could not be found.