Schoolkampen

Maak kennis met watersport!

Schoolkampen vol teambuilding, actie en sensatie! 

Bent u op zoek naar een schoolkamp vol waterpret? Dan zit u bij ons aan het goede adres! Ottenhome Heeg en Stayokay Heeg hebben meerdaagse schoolkampen samengesteld voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Er zijn basispakketten met allerlei leuke activiteiten zoals:
* Kanovaren
* Survivalbaan
* Spellen pakket 
* Mega-Twisterspel
* Speurtocht
Naast de basispakketten, kan het schoolkamp uitgebreid worden met pluspakketten. Zo kan er nog meer uit een schoolkamp gehaald worden. Zo kan de groep leren zeilen onder begeleiding van ervaren instructeurs, of spectaculaire activiteiten uitvoeren tijdens de expeditie. Naast de pluspakketten zijn er nog combi-arrangementen bij te boeken, zoals beachvolly/Lacrosse, SUPpen/Steppen en Blokarten/Powerkiten. Kijk voor alle mogelijkheden bij het schoolkamp pluspakket.

Begeleiding
Bij vrijwel alle activiteiten (m.u.v. het spellen pakket en de speurtocht) is uitleg en begeleiding van o.a. ervaren schippers aanwezig. Veiligheid heeft bij ons prioriteit o.a door het geven van instructie en het verplicht stellen van zwemvesten. Met onze jarenlange ervaring zorgen wij voor een leerzaam en plezierig zeilkamp voor uw school. 

Eten en drinken
Naast de diverse activiteiten verzorgen Stayokay Heeg en Ottenhome Heeg ook de maaltijden. Op de aankomstdag staat ’s avonds een heerlijk diner klaar. ’s Ochtends kunnen de leerlingen genieten van een uitgebreid ontbijt en een stevig lunchpakket voor de middag kan dan samengesteld worden. Op de vertrekdag wordt ook nog een lunchpakket klaargemaakt. De gezellige bar en terras is een perfecte plek om de belevenissen met elkaar te delen.

Tijdens de schoolkampen wordt er gebruik gemaakt van een groepsaccommodatie met diverse voorzieningen:

 • Groot voetbalveld
 • 182 bedden
 • Ruime hal met computer, wifi en speelvoorzieningen
 • Terras aan het water
 • Restaurant/barruimte
 • Zaalruimte voor eigen gebruik

De leerlingen overnachten in vier- tot zespersoonskamers met eigen sanitair. Voor de docenten zijn privékamers beschikbaar.

Kijk voor meer informatie bij groepsaccommodaties. 

Wilt u meer informatie of wilt u boeken? Neem dan gerust contact met ons op.

Een schoolkamp vol waterpret!

Meerdaagse schoolkampen
Ottenhome Heeg heeft alles in huis om uw leerlingen een spetterend schoolkamp te bezorgen. Wij hebben hiervoor een schoolkamp samengesteld compleet in het teken van de watersport en teambuilding. Dé manier om Friesland vanaf het water te ontdekken! Laat uw leerlingen het mooiste van Friesland zien en genieten van een onvergetelijk schoolkamp. De aankomst is rond 12 uur en na de kennismaking en voorbespreking start het middagprogramma. Ook dag twee en de ochtend van de derde dag zitten vol met watersportactiviteiten door ons georganiseerd en begeleid.

3-daagse verblijf bij Stayokay

Op dag 1 start de eerste activiteit om 13:30 uur. Na de eerste activiteit kan de school de kamers in en ’s avonds staat er een dinerbuffet klaar voor de groep. Op dag 2 staat vanaf 08:00 uur het ontbijtbuffet klaar, tijdens het ontbijt worden er meteen lunchpakketten gemaakt voor in de middag. Om 10:00 uur start de groep met de 2e activiteit en ’s middags is er de gelegenheid om het lunchpakket op te eten. Om 13:30 uur start de 3e activiteit en ’s avonds kan de groep genieten van het buffet. Op de laatste dag staat er ontbijtbuffet klaar en kan er weer een lunchpakket gemaakt worden, de kamers worden opgeruimd door de school en om 10:00 uur start de groep met de laatste activiteit. Vervolgens vertrekt de groep weer richting huis na een onvergetelijk verblijf.

Het standaard schoolprogramma bestaat uit de volgende activiteiten

 • Dag-deel kanovaren inclusief ervaren begeleiding
 • Spellenpakket bestaande uit een aantal actieve activiteiten 
 • Spannende speurtocht door Heeg
 • Spectaculair survivalprogramma onder begeleiding van enthousiaste instructeurs 

Daarnaast kan er nog meer bijgeboekt worden, kijk voor meer informatie bij schoolkamp pluspakket. In de avonduren kunnen spelletjes gespeeld worden en natuurlijk mag de disco/ bonte avond niet ontbreken.

Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden  en informatie over een schoolkamp voor uw basisschool?  Neem dan gerust contact met ons op.

 

Watersport basis programma met pluspakket

Naast het basispakket voor schoolkampen, met een spellenpakket, kanovaren, speurtocht en de spectaculaire survivalbaan, zijn er nog meer fantastische activiteiten! Met deze activiteiten haalt u echt alles uit het schoolkamp!

Zeilen 
De leerlingen varen in Polyvalken of Zeeschouw samen met een ervaren schipper. De schipper zal de leerlingen de beginselen van het zeilen leren.

Sloepenrally 
Een mooie route varen in onze RiverCruise sloep over de Friese meren. Tijdens de tocht zal er een fotopuzzel opgelost moeten worden.

Powerkiten 
Ga voor fun en actie! Ga vliegeren met spectaculaire matrasvliegers.

Expeditie Heegermeer 
Afgeleid van het bekende televisieprogramma, maar dan in Heeg. De leerlingen worden tijdens de proeven getest op verschillende vaardigheden zoals kennis, kracht, precisie en evenwicht. Denk aan een super spannende steprace met vragen, een Stand-Up-Paddle race, de gevreesde smaakproef, een hindernisbaan en een evenwichtsbalk.

Spel- filmpakket 
In dit pakket zitten allerlei spellen zoals ’30 Seconds’ en ‘Weerwolven’ en daarnaast ook nog diverse soorten films zoals de filmbox van Carry Slee, We’re the Millers en Slumdog Millionaire. Dit pakket is ook ideaal als slechtweer activiteit.  

* Bovenstaande activiteiten duren ongeveer 2,5 uur (m.u.v. het spel- en filmpakket).

Combi-arrangementen

Naast de pluspakketten hierboven, zijn er ook combi-arrangementen. Deze zijn ook goed te combineren met het basispakket.

Combi: Beachvolley & Lacrosse
Ga voor een sportieve activiteit, de combinatie van beachvolleyballen en Lacrosse is daar een goed voorbeeld van.

Combi: SUPpen & Steppen (tot 26 personen per dag-deel)
Stand-Up-Paddle, oftewel SUPpen, ga je staand op een soort surfboard peddelend over de Friese meren. Deze sport is ontstaan in Hawaii en nu ook mogelijk hier in Friesland. Ook kun je al steppend de mooie omgeving van Friesland ontdekken.

Combi: Expeditie Heegermeer & Powerkiten
Tijdens de expeditie worden alle deelnemers getest op teamwork, uithoudingsvermogen, kennis en kracht. En bij Powerkiten kun je gaan vliegeren met een spectaculair matrasvlieger.

Wilt u het basispakket uitbreiden met één of meer van deze sportieve activiteiten? Neemt u dan contact met ons op.

U krijgt gegarandeerd een schoolkamp om nooit meer te vergeten!

 


Schoolkampen voor het voortgezet onderwijs in Friesland

Speciaal voor het voortgezet onderwijs heeft Groepsaccommodaties In Friesland een meerdaags schoolkamp samengesteld. Tijdens de schoolkampen kunt u gebruik maken van de vele voorzieningen en wordt alles voor u geregeld. Met onze jarenlange ervaring zorgen wij voor leerzame en plezierige schoolkampen voor uw school. U kunt kiezen uit een zeilkamp met verschillende activiteiten of puur gericht op het zeilen. Wanneer u voor deze laatste optie kiest kunnen de leerlingen een erkend zeildiploma halen.

Voorbeeldprogramma voor het voortgezet onderwijs:

 • Maandagmiddag: vlotten bouwen
 • Dinsdag: zeilen in Polyvalken en/of zeeschouw
 • Woensdag: kanovaren en sumoworstelen/mega Twister
 • Donderdag: SUP- en Steptocht
 • Vrijdagmorgen: zeskamp

De groepsaccommodatie in Heeg heeft de volgende voorzieningen:

De overnachtingen vinden plaats in de Stayokay. De Stayokay in Heeg heeft ruim 180 bedden en ligt direct aan het Heegermeer, ideaal dus voor de watersport.

 • Groot voetbalveld
 • 182 bedden
 • Ruime hal met computer, wifi en speelvoorzieningen
 • Groot terras aan het water
 • Restaurant/café
 • Zwemwater

Er zijn verschillende arrangementen voor schoolkampen van het voortgezet onderwijs. U kunt kiezen uit een 3-daags of een 5- daags zeilkamp. Daarnaast kunt u kiezen uit een zeilkamp met of zonder erkend zeildiploma. U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden kijken bij Schoolkamp Pluspakketten. Op deze pagina staat uitgebreide informatie over alle activiteiten die Ottenhome Heeg en Stayokay Heeg aanbieden.  

Wilt u meer informatie over onze schoolkampen en alle mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Goedkoop overnachten & varen AANBIEDINGEN

Overnachten en zeilen in Heeg

2 dagen zeilen in een polyvalk en 1 nacht overnachten bij Stayokay Heeg inclusief ontbijt

€ 165,00

Leren zeilen en een té gekke vakantie beleven?

Kom dan naar onze gezellige zeilschool It Beaken! Meer info

V.a. € 240,-
Het weer in heeg
The location could not be found.