Zeilschool It Beaken

Voor watersportliefhebbers

Zeilschool It Beaken – De leukste zeilschool van het noorden!

Zeilschool It Beaken is een CWO gecertificeerde zeilschool op het mooiste plekje van Heeg, direct aan het Heegermeer. Deze zeilschool bestaat al sinds 1946 en behoort sindsdien tot de top van de zeilscholen in Friesland.

Iedere zomer komen zo’n 500 cursisten naar It Beaken om (beter) te leren zeilen. Kinderen vanaf 7 jaar oud kunnen al leren zeilen bij zeilschool It Beaken. Jongeren tot 19 jaar kunnen mee op zeilkamp in Heeg. Er kan bij deze zeilschool gekozen worden uit vijf verschillende disciplines.

  • Kielboot (Polyvalk)

Bij de kielbootcursus vaar je deze zomer niet alleen in een Polyvalk, maar je gaat ook zeilen in de twee nieuwe aanwinsten van Ottenhome Heeg. Dit zijn namelijk de OneDay 24 en de Polyvalk Revolution met trapeze, torentuig en genaker. Dit zijn twee super sportieve en stoere boten.

  • Laser Pico 1-mans ( 13 t/m 17 jaar)

Wil jij lekker sporten en zeilen tegelijk? Dat kan op de Pico, tijdens het zeilkamp leer jij onder andere hangtechnieken en het trimmen van de boot om zoveel mogelijk snelheid uit je boot te halen. In deze boot zeil je alleen, maar in de avonduren leer je ook je andere kampgenoten kennen.

  • Laser Pico 2-mans (11 t/m 13 jaar)

Als je liever met een vriendje of vriendinnetje wilt zeilen, kan dat ook in een Pico, maar dan de 2-mans Laser Pico. Tijdens deze week leer je dan niet alleen goed zeilen, maar ook nog eens goed samenwerken. Deze boot is uitgerust met een fok, zodat je nog sneller over het water gaat.

  • Laerling (11-13 jaar)

De Laerling is zeer stabiel en veilig, maar kan ook erg snel over het water gaan. Ook in de Laerling kun je samen met een vriendje of vriendinnetje. Deze boot heeft namelijk ook een fok, dus je moet wel kunnen samenwerken. Dit is ook een perfecte voorbereiding op het varen in een Polyvalk.

  • Optimist (8-12 jaar)

Met een Optimist kun je prima leren zeilen. Je leert dingen zoals: overstag gaan, grijpen en aanleggen. Je vaart de hele dag in je eigen boot. Tijdens het kamp zullen er leuke oefeningen gedaan worden, zeilspelletjes en zeiltochten. De hele dag door is er begeleiding door vaste instructeurs. Je zult je geen moment vervelen tijdens dit zeilkamp.

  • Optimini (7-9 jaar)

Voor de allerjongsten onder ons, is er een speciaal Optiminikamp. Al spelenderwijs maak je kennis met het zeilen in een Optimist. Je kan samen met een vriendje of vriendinnetje, alleen of samen met een instructeur in een boot om je eerste zeilervaring op te doen. Het kamp duurt tot donderdag en op donderdagmiddag zijn de ouders welkom om te kijken wat je hebt geleerd tijdens dit onvergetelijke zeilkamp.

Voor meer informatie over alle mogelijkheden: www.it-beaken.nl

U mag ook altijd contact opnemen met ons, wij helpen u graag verder.

Goedkoop overnachten & varen AANBIEDINGEN

Overnachten en zeilen in Heeg

2 dagen zeilen in een polyvalk en 1 nacht overnachten bij Stayokay Heeg inclusief ontbijt

€ 165,00

Leren zeilen en een té gekke vakantie beleven?

Kom dan naar onze gezellige zeilschool It Beaken! Meer info

V.a. € 240,-
Het weer in heeg
The location could not be found.